Ook dit jaar kan je je als alumnus weer opgeven voor een van de committees. Naast de drie committees waar ook in de eerdere jaren mee is gewerkt zal er dit jaar ook gewerkt worden met een Head of Design en Fundraising Officers. Hieronder meer informatie over de verschillende committees:

Alumni Committee

Naast een serieuze kant heeft EYP NL ook een belangrijke sociale dimensie! De Alumni Committee gaat aan de slag met het organiseren van feestjes, leuke activiteiten en de Alumni Weekenden. De commissie zoekt nu mensen die hierbij willen helpen en ervaring willen opdoen met het organiseren van activiteiten.

Deze committee zal worden begeleid door de Alumni Coordinator Mirjam Pieters.

Academic Committee

Vind jij Committee Work het leukste deel van een EYP sessie? Dan is de Academic Committee iets voor jou! De Academic Committee zal de taak krijgen om alle Nederlandse Preliminary Rounds inhoudelijk voor te bereiden. Dat houdt in dat je de topics bedenkt, een resolutie schrijft bij je topic en een topic overview schrijft om het topic toe te lichten.

Als lid van deze commissie zal je onderdeel uitmaken van een Committee Work-achtige bijeenkomst waarin de topics bedacht en besproken worden en de grote lijnen van resoluties besproken worden. Jij krijgt de taak om een van deze topics uit te werken tot een Preliminary Rounds resolutie en hier een topic overview bij te schrijven. Je werkt hierbij in duo’s die elkaars werk bekijken en van feedback voorzien. Daarnaast biedt de Academic Committee veel inzicht in de rol van een chair op een sessie en kun je zodanig alvast ervaring opdoen voor een eventueel toekomstige rol als chair.

Deze committee zal worden begeleid door de Penningmeester Willem Koelewijn, en zal werken met een voorzitter.

Workshop Committee

Om nieuwe en oude scholen beter voor te bereiden op de Preliminary Rounds zullen we ook dit jaar weer workshops aanbieden. We zijn op zoek naar enthousiaste alumni die het leuk zouden vinden om een aantal workshops te geven op middelbare scholen. Dit jaar zal de commissie ook een training krijgen in het uitvoeren van een ‘Understanding Europe’-workshop. Dit is een programma waar een korte introductie van is gegeven tijdens het Alumni Weekend en het komende jaar de academische workshop voor de middelbare scholen zal aanvullen.

Deze committee zal worden begeleid door Secretaris Yannick Louwerse, en zal werken met een voorzitter.

Head of Design

EYP Nederland organiseert dit jaar veel sessies: 3 normale Prelims, 1 langere Prelim en 1 National Selection Conference. Voor al die conferenties moeten logo’s, name tags en banners ontworpen worden. Ben jij creatief en heb je enige ervaring met design software (Indesign). Wil jij de eer op je nemen om een groot deel van de creatieve input te leveren voor EYP Nederland? Geef je dan vooral op!

De Head of Design zal worden begeleid door Fundraising & PR coordinator Maria Bianka Lojanica.

Fundraising Officers

Fundraising is een enorm belangrijk deel van het organiseren van voornamelijk grotere EYP events. Als Fundraising Officer zal je training ontvangen om je werk dit jaar goed uit te kunnen voeren, maar ook als voorbereiding op het organiseren van toekomstige EYP evenementen. Je zal voornamelijk de Head-Organisers van de Nationals helpen met hun fundraising.

De Fundraising Officers zullen worden begeleid door Fundraising & PR coordinator Maria Bianka Lojanica.